Camper ophalen

Camper

onderstaande teksten zijn her en der van het internet gehaald 

Controle bij ontvangst

Je moet op tijd de camper ophalen, er kunnen lange wachrijen staan.

Ik heb nog even gevraagd hoe ik het oliepeil moest checken, want die zag ik niet direct onder de motorkap, maar er werd ons gezegd dat dat allemaal in orde was en dat controleren ook helemaal niet nodig was! (N.B.! Trap hier niet in want in het huurcontract staat gewoon dat jij zelf aansprakelijk bent als er schade ontstaat door te laag oliepeil.) bandenspanning was echt veel te laag (1 achterband was 55 psi terwijl ze 80 psi moeten zijn). Wij hadden ook de inventaris beter moeten checken want er bleken ook nog een emmer, dustpan en 4 vorken te missen, de steel van de koekenpan zat los en de blikopener was stuk.

Sanitair
Watertanks en verwarming waren voldoende voor normaal gebruik van toilet en keuken voor zeker twee dagen. Op enkele dagen na, hebben wij ook de douche gebruikt en ook dit ging best goed, er was voldoende warm water om te douchen en de douche was niet eens zo heel krap. Door de wc deur open te zetten onstond achterin de camper een soort badkamertje.

Reparaties onderweg
Onze lekke band is na enig aandringen om 8 uur ‘s-ochtends op de campground vervangen door het Canadese Fountain tire. Opmerkelijk was wel dat er gewoon een nieuwe band op de velg ging en van balanceren was geen sprake, dat verklaart mogelijk waarom de campers van cruise canada en cruise america zo trillen.

Bij een door cruise canada opgegeven adres in Edmonton zouden onze camperaccu en andere defecten worden gerepareerd. Na aankomst om 8:30 uur zijn wij eerst gaan ontbijten bij de lokale Mcdonalds. Na twee uur kwamen wij terug bij de camper om te constateren dat ze nog niets hadden gedaan. men wachtte nog op autorisatie van cruise canada. Reparatie van de toilet seal was überhaupt niet binnen een dag mogelijk want ze waren very busy.
Uiteindelijk zijn wij toen maar met de taxi naar de West Edmonton Mall gegaan en hebben daar in het zwemparadijs de dag doorgebracht.
Om half vijf hebben we de camper weer opgehaald, men had er een nieuwe accu ingestopt, de toiletrolhouder opnieuw vastgeschroefd en de kraan vastgezet. i.m.o. nog geen uurtje werk maar blijkbaar moest dat een volle dag kosten.
De slechte toiletseal hebben we maar opgelost door alleen te urineren op het toilet en voor de grote boodschap de toiletten in restaurants, visitor centers en campgrounds gebruikt. Met alleen urine en toiletchemicalien in het toilet bleef stank gelukkig uit.

 

Het terugbrengen
Ondanks dat wij de camper weer vies van binnen zouden inleveren hebben we hem toch nog redelijk schoon gemaakt, al was het maar om gedoe te voorkomen en wetende dat de huurders na ons hem waarschijnlijk in dezelfde staat zouden ontvangen. Het schoonmaken van alle aangekoekte insecten aan de buitenkant was aanzienlijk meer werk. Bij inleveren echter werden alleen km-stand brandstof en propaanniveau gecheckt en daarmee was het wat cruise canada betreft OK. Omdat wij niet tevreden waren over de staat van de camper en vooral de verloren tijd in Edmonton hebben wij een dag huur + onkosten terug gevraagd. de dag huur werd ter plekke verrekend voor de onkosten werden we doorverwezen naar customer relations. (N.B.! op het refund formulier staat dat je met ondertekening afziet van alle verdere claims, omdat wij ook nog onkosten teurg wilden hebben we dit apart aangetekend op dit formulier, had ik dit niet gedaan dan was onze claim waarschijnlijk kansloos geweest. Ik heb inmiddels een claim voor de onkosten (o.a taxikosten, belkosten en missende inventaris) ingediend bij customer relations en ben benieuwd naar hun reactie. Maar onze grootste claim, een dag huur, hebben we gelukkig al terug gehad.

Comment is closed.