LIMMEN – Bewoners-energiecoöperatie CALorie is een actie begonnen om in Limmen-Oost mensen te helpen hun woningen duurzamer en levensloopbestendig te maken.

CALorie ondersteunt al jaren mensen bij hun verduurzamingswensen. Een project van de Provincie Noord-Holland en de gemeente Castricum maakte het mogelijk om ‘naar de mensen toe te komen’ met uitgebreide en gerichte informatie.
Eind 2016 startte CALorie het tweejarige project in de wijk Molendijk van kern Castricum. Bewoners daar kozen vooral voor isolatiemaatregelen en zonnepanelen.

Nu is Limmen aan de beurt. CALorie gaat een paar woningen van verschillende typen onderzoeken. De resultaten hiervan zijn prima toepasbaar voor de meeste huizen in de wijk. De resultaten worden geanonimiseerd gedeeld met de wijk tijdens een bewonersavond op 14 maart in Vredeburg.

Op 4 maart staat CALorie overdag bij de Vuurbaak. Dankzij provincie en gemeente kan CALorie drie uitgebreide woonadviezen van verschillende woningtypes in Limmen-Oost aanbieden. Het aanvragen hiervan kan nog tot 10 februari, via manuel@calorieenergie.nl.

Meer informatie: www.calorieenergie.nl.

Heilooërs mishandeld bij veldslag op station Castricum

CASTRICUM – Twee jongens uit Heiloo zijn in de nacht van zaterdag op zondag mishandeld op het station in Castricum. Een groep van twintig à dertig man kwam rond twee uur het station opgelopen en begon met fietsen te gooien en lukraak op mensen in te slaan.

Een 18-jarige jongen uit Heiloo liep hierbij een verbrijzelde neus op en moet worden geopereerd. Een 19-jarige jongen uit Heiloo ligt nog in het ziekenhuis met neurologisch letsel. Op dit moment is het onbekend of hij blijvend letsel heeft. Nog vier andere mensen deden aangifte van mishandeling.

De groep was uit geweest in het centrum van Castricum en stapte na de mishandelingen op de trein richting Alkmaar.

De politie wil graag in contact komen met mensen die slachtoffer zijn geworden van mishandeling maar dit nog niet gemeld hebben. Er kan contact worden opgenomen met de politie in Alkmaar op telefoonnummer tel.nr.: 0900-8844 (lokaal tarief).