Hidde Ebels kampioen snelschaken

Op vrijdag 20 januari speelden de schakers van Schaakvereniging Vredeburg het jaarlijkse toernooi om het kampioenschap snelschaken.

Bij het snelschaken geldt dat de spelers maximaal vijf minuten bedenktijd per persoon per partij hebben. Het is ‘do or die’ en dat levert het nodige vuurwerk op. Bij Vredeburg zijn veel spelers bedreven in de spectaculaire discipline, waardoor het toernooi jaar in jaar uit spannend is tot de laatste ronde.

Dit maal gingen Hidde Ebels en Gertjan Hafkamp met 4 uit 4 als een komeet van start. Oud-kampioenen Bert Hollander, Robin Rommel en Harold Ebels morsten daarentegen dusdanig veel punten, dat zij al snel tot de kanslozen behoorden. Bob Stolp en Niels Hageman mengden zich wel in de strijd om de titel. Toen Hafkamp in de zesde ronde verloor van Niels Hageman en Hidde Ebels won van Bert Hollander, kwam Hidde Ebels aan de leiding van de ranglijst om deze positie niet meer af te staan.

Uiteindelijk finishte de 21-jarige psychologie-student op 7,5 uit 9 en greep zo voor de eerste keer de felbegeerde snelschaak-trofee. Omdat Hidde Ebels in de onderlinge duels won van al zijn directe concurrenten kon de titel zeker ‘verdiend’ genoemd worden. Overigens blijft de beker op hetzelfde adres te aanschouwen: Hidde Ebels volgt namelijk zijn vader op als snelschaak-kampioen van SV Vredeburg.

Met 7 punten legde Bob Stolp beslag op het zilver, terwijl Niels Hageman met 6,5 punten goed was voor brons. Hafkamp en Jos Admiraal completeerden de top vijf. Komende vrijdag staat ronde vijftien van de interne competitie op het programma.

Eerste WinterbierTiendaagse in Heiloo en Limmen

Speciaalbier is hot. Er worden steeds meer evenementen rondom deze veelzijdige drank georganiseerd. Het meest bekende speciaalbier is Bockbier, maar dat de winter ons een hoop te bieden heeft, mag ook onder de aandacht gebracht worden. Deze veelal hoger in alcohol en met kruiden verrijkte bieren zijn hartverwarmend, smaakvol en zeer de moeite waard om eens rustig voor te gaan zitten!

Naast de reeds bestaande Bokkentochten in de lente en herfst organiseren de Bowling, Fletcher, Herberg Jan, Jay Jay’s, ‘t Kroegje, De Lantaarn, Het Vennewater en De Wit in Heiloo en Limmen nu voor het eerst in samenwerking met De Bierverbinding een ‘proefsensatie’ rondom Winterbieren: de WinterbierTiendaagse. Van vrijdag 27 januari tot en met zondag 5 februari 2017 kunnen er in genoemde cafés verschillende seizoensbieren gedronken worden van grote en kleine brouwerijen. Op deze wijze kun je zelf bepalen op welke dag je waar welk Winterbier wilt gaan drinken!

Met een bij elk café aan te schaffen stempelkaart voor maar €2,50 krijg je ook een hapje bij het bier en een stempel. Bij zes verschillende stempels is er een presentje te verkrijgen. De eerste en laatste dag zullen er een aantal cafés wat extra’s organiseren. Kom ook proeven en laat je verrassen door de veelzijdige smaken van dit mooie bierseizoen.

Link naar video Link naar video

Ambtelijke fusie een feit

Met ingang van het nieuwe jaar, is de ambtelijke fusie een feit. De ambtelijke organisaties van Bergen, Castricum, Heiloo en Uitgeest zijn nu één organisatie BUCH.

De verandering is vooral voor ambtenaren van belang, velen hebben nu een andere standplaats. Inwoners zullen maar beperkt iets gaan merken van de veranderingen. Men kan nog steeds in elk gemeentehuis een paspoort aanvragen.

Ambtenaren waarmee een afspraak wordt gemaakt, zullen gaan pendelen tussen de diverse gemeentehuizen. Zo krijgen inwoners en ondernemers altijd een gesprek in hun eigen gemeentehuis.

De ambtelijke fusie werd in gang gezet om de kwetsbaarheid van de individuele gemeenten te verkleinen en om de kwaliteit van het ambtenarenapparaat, door specialisatie bijvoorbeeld, te bevorderen.

Alweer 4 jaar

Vrijdag 6 januari bestaan wij 4 jaar dit is reden voor een feessie!!
Omdat we dit zonder jullie niet hadden bereikt willen we voor
de trouwe vaste bezoekers van de Lantaarn van 20.00 tot 21.00 gratis nieuwjaarsborrels(bier,wijn,fris”) uitdelen om op het nieuwe jaar te toosten!!
De Muzikale omlijsting word verzocht door Sven the Pianoman!