Inbraak in Limmen en poging tot inbraak in Castricum

CASTRICUM/LIMMEN – In Limmen is afgelopen week ingebroken in een woning aan de Zomerschoon en in Castricum werd er gepoogd in te breken aan de Henri Dunantsingel. Dat meldt de politie zondag.

Tussen donderdagavond 21:30 uur en vrijdagochtend 07:45 uur is er ingebroken in een woning aan de Zomerschoon in Limmen. De dader is op de garage geklommen en heeft aldaar een raam welke op een kier stond opengebroken. De woning is doorzocht maar er is vermoedelijk niets weggenomen. De dader is vermoedelijk via de schuifpui weggegaan uit de woning. Door de forensische opsporing zijn er onder andere schoensporen in de woning veilig gesteld. Hier zal verder onderzoek naar gedaan worden.

Op zaterdag 29 oktober werd er gemeld dat er gepoogd was in te breken op de Henri Dunantsingel in Castricum. De poging inbraak moet zijn gepleegd tussen woensdag 25 oktober en zaterdag 29 oktober. Men had geprobeerd het raam en deur op en te breken, maar is daarin niet geslaagd.

Daverende schaakstunt Remi Aafjes

Voor de schakers van SV Vredeburg stond op vrijdag 21 oktober alweer de vierde ronde van de interne competitie op het programma.

Even leek Jos Admiraal een overrompelende aanval in handen te hebben in zijn partij tegen Hidde Ebels. Maar toen Ebels de juiste verdediging vond en dameruil wist af te dwingen was de angel eruit. Daarna werd de vroege remise genoteerd. Ook bij het duel tussen Sandra Hollander en Robin Rommel werd de vrede vlot getekend.

Remi Aafjes leverde een schaakstunt van formaat door te winnen van topper Bert Hollander. In een gesloten stelling trachtte Hollander iets te forceren met een speculatief torenoffer en een aanval over de h-lijn, maar Aafjes gaf geen krimp en wist het verkregen materiële voordeel uiteindelijk zelfs om te zetten in een fraaie zege. Gertjan Hafkamp en Theo Al speelden een leuke partij, waarin Al ondanks de achterstand van een stuk voortdurend op zoek ging naar de vijandelijke koning. Hafkamp weerstond echter de aanvallen en veroverde het volle punt. In afwijking van zijn doorgaans gedegen speelstijl offerde Harold Ebels een paard tegen een pion en de aanval. En inderdaad: die aanval was te machtig voor Barry Blekemolen, die de blote koning geen veilige plek meer kon bezorgen. Jan de Graaf won vlot een stuk van Marcel Wester, maar deed er vervolgens lang over om Wester de genadeklap te geven. Dat kwam deels door het goede verdedigende spel van Wester. Maar naar eigen zeggen is De Graaf ook niet goed in het eindspel.

Dick Aafjes was niet opgewassen tegen de sterke Tars Wanders. Toen Aafjes de keuze had om een paard of een toren te verliezen, gooide hij – verstandig – het bijltje erbij neer. Bob Stolp maakte geen fout tegen Jan Levering. Een ver opgerukte e-pion maakte het verschil. Nico Pepping noteerde een degelijke overwinning op Jan Brantjes, die onderweg de kans op een beter resultaat had gemist. Jaap Limmen toonde weinig strijdbaarheid. In een duidelijk mindere, maar toch nog niet kansloze stelling gaf hij op. Hij voorzag langzaam weggedrukt te worden door de sterke Ed Stolp.

(Ingezonden verslag)

Pas op voor smoesjes aan de deur

Vorige week zijn bij de Santmark in Castricum twee oplichters actief geweest met het benaderen van ouderen. Zo hebben zij bij een bewoner de pinpas meegenomen. Even later probeerde zij telefonisch om op slinkse wijze de pincode te ontfutselen. Dit is gelukkig niet gelukt. Ook een andere bewoner werd benaderd door het tweetal.

Wees bewust en laat nooit onbekenden zomaar uw woning binnen. Vertrouwt u het niet? Aarzel niet en bel de politie!  Kijk voor meer informatie over hoe je een babbeltruc herkent en kan voorkomen op www.politie.nl

Scheidsrechters VV Limmen geslaagd

LIMMEN – Maandag 17 oktober werd bij Vitesse ’22 de cursus pupillenscheidsrechter gehouden. Namens VV Limmen deden Stef Beemsterboer en Benjamin Kuus daar aan mee.

Eerst werd de theorie behandeld. De dag is afgesloten met het praktijkdeel. Na deze intensieve dag mochten beide scheidsrechters hun diploma en KNVB batch in ontvangst nemen. Hiermee heeft VV Limmen er weer 2 gecertificeerde scheidsrechters bij.

Bij VV Limmen is nog ruimte voor meer scheidsrechters, pupillen en senioren. Stuur voor meer informatie een mail naar scheidsrechters@vvlimmen.nl Je ben van harte welkom om het team te versterken.

Raad wil nieuw zwembad op Noord-End

Het net lijkt zich te sluiten rond het nieuwe zwembad. De motie van CKenG, waarin het college wordt opgeroepen een plan uit te werken voor een nieuw zwembad, lijkt op steun te kunnen rekenen in de raad.

Al jaren is het zwembad een heikel punt. Zwembad De Witte Brug aan de Van Rensdorpstraat is verouderd. De raad stelde een projectgroep in om met een plan te komen, uit het eindrapport vorig jaar bleek dat de beste optie was om een nieuw zwembad te bouwen. De beste locatie daarvoor zou sportpark Noord-End zijn.

Tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota in juni riep de raad wethouder Rob Schijf (Sport, GDB) op om snel met een plan van aanpak te komen. In het plan is een keuzemogelijkheid opgenomen voor nieuwbouw of renovatie. Volgens de indieners van de motie is die keuze niet meer nodig, gezien het advies van de projectgroep: het moet nieuwbouw worden.

CKenG wil hiermee de raad kleur laten bekennen en het proces versnellen. Waar het plan van aanpak van het college voorziet in een keuze in het eerste kwartaal van 2017, wil CKenG in dat kwartaal al enkele deelbesluiten nemen die voorzien in nieuwbouw. Binnen zes weken moet er een nieuw plan van aanpak liggen, zo schrijft de motie voor.

De motie van CKenG kan bij GroenLinks, SP, VVD, CastricumLokaal en De VrijeLijst al op steun rekenen. Daarmee is er al een meerderheid voor de motie. CDA, D66, PvdA en Forza! overwegen hun steun te verlenen.

POPQUIZ (13-10-2016)

Test je kennis van de popmuziek van toen en nu!

Elke tweede donderdag(deze ronde is door omstandigheden op de 1ste donderdag) van de maand een nieuwe popquiz in Café de Lantaarn.
Zorg voor een team van minimaal 2 en maximaal 6 personen.
We beginnen om 20.30 en het duurt tot 23.00uur
Geef je op via caroline@lantaarnlimmen.nl de kosten zijn € 3,00 p.p

broers en zussen vieren samen 700-jarige leeftijd

Limmen / Heiloo Een bijzondere feestdag in Heiloo: de tien broers en zussen van de familie Koppes vieren vandaag dat ze samen 700 jaar zijn,Lia, Joop, Aad, Ank, Niek, Cor, Greet, Erna, Wil en Maria zijn weer even samen in Heiloo.

De leeftijden van de vijf broers en vijf zussen zijn samen precies 700. Reden voor zus Erna om de hele familie bij elkaar te roepen op de verjaardag van broer Niek. Om stil te staan bij dit heuglijke feit maken ze een rondje door het verleden. Onder andere met een bezoek aan het vroegere ouderlijk huis, een boerderij aan het Maalwater in Heiloo, en een boottocht door de polder waar ze zoveel geschaatst hebben. HerinneringenVooral het weerzien van de boerderij roept veel herinneringen op. “We speelden veel in het veld”, vertelt broer Wil. “Dan had vader daar hooi gestapeld en dan lieten we een van ons daar geblinddoekt naartoe lopen, zo van ‘je bent er bijna’. Mijn zus Greet hebben we een keer zo ver laten lopen dat ze te water raakte”, grinnikt Wil. Maar alle geintjes en kattenkwaad terzijde. De broers en zussen vormen nog steeds een hechte club. Broer Niek: “We genoten van de vrijheid op de boerderij. En dat alle zussen en broers er nu allemaal nog zijn. Dat is rijkdom”.

Lees verder op de website van RTV-NH

Evenement gepland in 2017? Meld het voor 16 oktober bij de gemeente

Wie een evenement wil organiseren in 2017, doet er goed aan dit vast te melden bij de gemeente. Daarmee voorkomt u dat de gemeente een vergunning later moet weigeren. Meld uw evenement vóór 16 oktober aan.

Hoe werkt het

De gemeente stelt een evenementenkalender op, en doet dat op basis van de aangemelde evenementen. Deze kalender is de leidraad bij het bepalen van de inzet van hulpdiensten.

Een aanmelding is nog geen definitieve aanvraag voor een vergunning. Minimaal acht weken voor de datum van het evenement moet u bij de gemeente een vergunning aanvragen. Een formulier hiervoor is verkrijgbaar bij het gemeentehuis of te downloaden via de website.. Vul het formulier volledig in en lever het op tijd in bij de gemeente. Anders is het mogelijk dat de gemeente uw principe aanvraag niet behandeld.

Heeft u uw evenement niet aangemeld voor 16 oktober en wilt u deze toch organiseren? Dan is het mogelijk dat de gemeente de aanvraag weigert om veiligheidsredenen. U kunt het best contact opnemen met de afdeling Dienstverlening om na te gaan of een aanvraag zinvol is.

Kleine evenementen

Voor kleine evenementen hoeft u geen vergunning aan te vragen. Een melding bij de gemeente is dan voldoende. Dit kan door te mailen naar gemeentebestuur@castricum.nl t.a.v. de afdeling Dienstverlening. Voor kleine evenementen geldt onder meer dat er niet meer dan 250 aanwezigen mogen zijn, dat het overdag plaatsvindt, het geen belemmeringen voor verkeer en hulpdiensten oplevert, er geen alcoholhoudende drank verkocht wordt en geen versterkte muziek ten gehore wordt gebracht