Grote industriebrand Sortiva Alkmaar

Limmen – Zondagmiddag woedde er een grote brand bij afvalverwerker Sortiva op de Boekelerdijk in Alkmaar, op zo’n vijf kilometer van het centrum van Akersloot.

Volgens de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord ging het om een buitenbrand in de top van een opslag. De rookontwikkeling was tot in de wijde omtrek te zien. De brandweer was met meerdere eenheden aanwezig. Tijdens de bluswerkzaamheden was de Boekelerdijk afgesloten voor al het verkeer, omdat er water uit het Noordhollandsch Kanaal moest worden gepompt, om de brand te blussen.

Rond 16.00 uur kon het sein brand meester gegeven worden.

Koppeldarttoernooi (24-09-2016)

Zaterdag 24 September Koppel Darttoernooi
18.00 uur aanvang
18.30 Start Koppel Darttoernooi

Van te voren inschrijven bij Mika Ehlhardt 0614480890 mikaehlhardt1@hotmail.com, of via facebook.
Aan de bar bij de Lantaarn, caroline@lantaarnlimmen.nl, of 0725051313.
inschrijven kan t/m 18 September vol=vol
kosten € 5,- p.p
Voor degene die geen pijlen heeft,in de Lantaarn hebben we ook een paar setjes dartpijlen.
HET TOERNOOI IS ALLEEN VOOR HOBBY DARTERS DUS GEEN DIVISIE SPELERS!!!!!

Uitnodiging inloopbijeenkomst Damphegeest

Vorig jaar is het zwembadterrein Dampegheest in Limmen gesloten en zijn de opstallen gesloopt. Verantwoordelijk wethouders Steeman en Swart zien kansen voor een nieuwe ontwikkeling. Omwonenden en belangstellenden worden van harte uitgenodigd hun mening kenbaar te maken voordat er gestart wordt met een Plan van Aanpak.

De inloopbijeenkomst is op dinsdag 27 september in de Vredenburg te Limmen van 19:00 tot 20:00 uur. Tijdens de bijeenkomst kunnen ideeën, vragen of zorgen worden gedeeld over de toekomst van het plangebied. Namens de gemeente zijn de de heren Vinke en Levering aanwezig.

Basisschoolleerlingen op pad met Kinderpostzegels

Basisschoolleerlingen op pad met Kinderpostzegels

Limmen – Vanaf woensdag 28 september komen kinderen weer langs de deuren met Kinderpostzegels. Met de opbrengst van de actie worden kwetsbare kinderen geholpen in ontwikkelingslanden en Nederland. Ook in Noord-Holland.

In Noord-Holland hebben 25.347 kinderen zich aangemeld. Dat zijn er nog meer dan vorig jaar! In Noord-Holland ondersteunt Stichting Kinderpostzegels onder andere Stichting Oudezijds 100. Deze Amsterdamse stichting zorgt voor veilige huisvesting voor kinderen in de maatschappelijke opvang.

Dit jaar sieren de tekeningen van Fiep Westendorp de postzegels, ter ere van haar 100ste geboortedag. Het is de grootste en meest populaire scholenactie van Nederland, uniek in de wereld. Met de opbrengst van de actie zijn afgelopen jaar heel veel kinderen gesteund. Meer informatie: www.kinderpostzegels.nl.

Voetbal en Deunen

Komende zondag wordt het druk op Dampegheest, spelen er 11 teams thuis en om 14.00 uur is er de Kermiswedstrijd tegen De Rijp. Vorig jaar werden zij kampioen in de 4e klasse maar zondag kregen zij 7-2 klop van buurman Vitesse en zullen zij dus gebrand zijn op een beter resultaat. Het 2e mag heel vroeg naar de Valken en de dames spelen thuis tegen DWOW om 12 hr. Let op vanwege drukte is er zondag geen pin !

Zoals de meesten inmiddels weten gaat de voetbalkantine open met deunen. Dit omdat De Burgerij niet open gaat. Dit is in overleg gegaan met Caroline van de Lantaarn en de gemeente heeft ook haar goedkeuring gegeven. De afspraken zijn: alles binnen, geen drank naar buiten (vol is vol dus kom op tijd !) dezelfde prijs als in de Lantaarn (2.30€) en open van 10.00 tot 16.00.

bron: nieuwsbrief vvLimmen

[woe 7-sep] N203 tussen Uitgeest en Limmen is de weg weer vrij

LIMMEN – Op de Provincialeweg tussen Limmen en Uitgeest is woensdagochtend een auto bij een ongeluk in het water terecht gekomen. Er vielen meerdere gewonden en de weg is afgesloten.

Een witte Renault Kangoo reed in de richting van Uitgeest en moest plotseling afremmen waardoor het voertuig van achter werd geraakt door een Renault Station.

De Kangoo kwam door de botsing op de andere weghelft terecht en werd door een tegemoetkomende auto vol aan de bestuurderskant geraakt. De tegemoetkomende auto kwam vervolgens in de sloot terecht.

Een vierde auto raakte ook betrokken bij het ongeluk. Drie gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Kermis 2016 – vrijdag

Vrijdag gaan we van start in de tent met de formatie D-sign!
D-sign is vernieuwend eigentijds en vooruitstrevend. Dat is ook terug te zien tijdens hun optredens.
Dat de muzikanten jong zijn is in dit geval een groot voordeel. Levenslust en speelplezier doet niet onder voor de kwaliteit van de muziek. Bij ieder optreden staat de band vol passie op het podium en dat stralen ze dan ook uit.
Met een knipoog naar het oudere repertoire, spelen deze ervaren musici vooral nieuwe muziek. De huidige top 40 lijsten worden goed bijgehouden, zodat hun repertoirelijst steeds up to date blijft. Vooral het jonge uitgaanspubliek zal zich de hele avond vermaken bij een show van D-sign. Hiermee onderscheidt D-sign zich van de standaard top 100 coverband. Professionaliteit staat garant voor kwaliteit.
Deze enthousiaste vijf man formatie zet in samenwerking met een professioneel licht- en geluidsbedrijf een avondvullende show neer, waarbij niemand stil kan blijven staan. Interactie met het publiek is dan ook niet weg te denken uit de show!

In het voorcafé zitten DJ Jeff & Mitch