Aanrader voor de zomervakantie

De zomervakantie 2016 is aangebroken. Bij een dag met zon en wind is het een aanrader is om te gaan kitesurfen. Het kan al bij ons om de hoek, namelijk op het strand van Castricum.

Kitesurfen is een prachtige ervaring. Na het kitesurfen kun je een lekkere warme douche pakken in het prachtige watersportcentrum.

Meer info mail info@4windkitesurfles.nl of bel met 06-42717475

 

Nog meer annraders voor de zomervakantie laat het ons weten via info@ajacadabra.nl

 

Fietsbrug over de A9 bij Heiloo en Limmen

Er komt een fietsbrug over de A9 ter hoogte van de Lagelaan in Heiloo. Dat hebben de provincie Noord-Holland en de gemeenten Heiloo en Castricum besloten. Door de nieuwe fietsbrug zijn de bijzondere natuurgebieden in de regio beter bereikbaar voor fietsers en wandelaars. De aanleg van de fietsbrug is een onderdeel van het programma Nieuwe Strandwal.

Gedeputeerde Joke Geldhof, verantwoordelijk voor het programma Nieuwe Strandwal, vindt de nieuwe verbinding een aanwinst voor het gebied: ‘Door de fietsbrug kunnen recreanten optimaal genieten van de natuur in de regio. Ook worden hiermee het bijzondere gebied tussen twee strandwallen, de delta van het Oer-IJ en de omgeving van de Limmertocht toegankelijk.’ Het gebied ten oosten van de A9 is een belangrijk onderdeel van het Natuurnetwerk Nederland (NNN).

Wethouder Fred Dellemijn: ‘Fantastisch dat de fietsbrug over de A9 wordt gerealiseerd, waardoor een recreatieve fietsroute tussen Heiloo en Akersloot mogelijk wordt.’

Realisatie fietsverbinding

De fietsverbinding wordt gelijktijdig met de nieuwe aansluiting van Heiloo op de A9 gerealiseerd. Deze aansluiting komt ter hoogte van de Lagelaan. De nieuwe aansluiting, inclusief fietsverbinding, is naar verwachting in 2020 gereed.

Nieuwe Strandwal

Het programma ‘Nieuwe Strandwal’ is een gezamenlijk project van de gemeenten Heiloo, Castricum en Alkmaar en de provincie Noord-Holland. Het is een gebiedsontwikkelingsproject met woningbouw, de ontwikkeling van bedrijventerrein Boekelermeer, de realisatie van een aansluiting op de A9 en diverse groenprojecten in het gebied. Een van de projecten onder de noemer ‘groen’ is de nieuwe fietsverbinding over de A9.

 

Bron: Gemeente Heiloo

Redactie: info@ajacadabra.nl

Wie verdient een lintje?

Het afgelopen jaar ontvingen maar liefst negen inwoners van onze gemeente een lintje. Daarmee kregen zij een blijk van waardering uit de samenleving voor alle langdurige inzet voor de maatschappij op allerlei terreinen. Personen die zich inzetten voor de samenleving kunnen een Koninklijke onderscheiding krijgen. Kent u ook iemand in uw omgeving die een Koninklijke onderscheiding verdient? Dan kunt u die persoon voordragen. Meer informatie vindt u hier.

Pre-Qermis Limmen 10 juli

Omdat de legendarische Kermis Limmen nog zo lang duurt, en we alvast ff flink willen rammen:

Pre-Qermis – Zondag 10 Juli 2016
De Lantaarn Limmen
Gratis Entree
17:00 – 01:00

ROB GEE
Deze Amerikaanse early hardcore legende komt speciaal voor deze gelegenheid een early setje knallen! Verwacht zijn goeie oude hitjes in een mengelmoes met de vetste oude bekende plaatjes!

DR. PEACOCK
De Frenchcore act uit Limmen komt lekker in zijn eigen dorp knallen! Verwacht een set met veel nieuw werk maar ook zeker wat oude klappertjes! 

AUDIOMEDICS
Deze 2 toppers die ook uit Limmen komen en inmiddels hard aan de weg aan ‘t timmeren zijn zullen je voorzien met de nieuwste klappers van de Hardstyle scene, ook een berg eigen producties waar je u tegen zegt!

NAPOLEON
Australie is ook present! Deze man van ‘down under’ komt hier zijn kunsten vertonen met een Early Hardstyle set. ‘De koning van het vinyl’ is zijn bijnaam, dus verwacht een heerlijke set!

REPIX
Millennium Hardcore word altijd zeer gewaardeerd onder de Limmenezen. Dat zal deze baas dan ook volop draaien, dus verwacht die lekkerste klassiekertjes en pro mixwerk!

STEVE-D
Dr. Peacock kent nog een andere veel oudere alias, namelijk: Steve-D. Onder deze naam zal hij een verfrissende Freestyle set gaan knallen! Verwacht brute mash-ups en veel herkenbare klappers van alle tijden.

LANO
Deze Limmense held is inmiddels al door half Europa gegaan met zijn bunkerharde Frenchcore sets. Ook heeft hij in Australie laten zien wie Lano is en Limmen weer even mooi op de kaart geknald! Deze avond zal hij 2 sets verzorgen, namelijk een openings set met oude Clubtrance en later op de avond nog een Early Hardstyle set!

THE IMPALER
Ook Napoleon kent nog een alias, waarmee hij de hardste Hardtrance en oude clubtrance draait. Ook onder deze alias zal hij je doen verbazen met diversiteit en opbouw.

Hosted by: MC Da Mouth of Madness

Gratis Entree
Vol = Vol
Neem oordoppen mee

Inbraakpogingen in Limmen

LIMMEN – De afgelopen week is er verschillende keren geprobeerd in te breken in woningen in Limmen. Dat meldt de politie zondag.

Het gaat om woningen aan de Vuurbaak, Het Achtkant en de Burgemeester Nieuwenhuijsenstraat. Er werden onder anderen deuren en ramen opengebroken. De woningen zijn verder niet doorzocht.

Mensen die iets gehoord of gezien hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via het telefoonnummer 0900-8844.

Zilver op voltige voor Mees Knijnenberg bij NK Turnen

LIMMEN – In het weekend van 25 en 26 juni werd in het sportpaleis in Ahoy de NK turnen dames en heren voor de eredivisie gehouden. Mees Knijnenberg (13) uit Limmen werd zesde in de leeftijdscategorie Jeugd bij de meerkamp en behaalde een zilveren medaille in de toestelfinale bij het toestel voltige. In dit toernooi kwamen ook o.a. de Nederlandse senioren Epke Zonderland, Casimir Schmidt en Bart Deurloo in actie. Uit Roemenië, België, Spanje en Chili waren er turners gekomen om zich te kwalificeren voor de Olympische spelen voor hun land. Het was dus een spectaculaire wedstrijd voor het publiek in een overvolle arena.
Op vrijdagochtend was er podiumtraining om aan de wedstrijdvloer en de grote zaal te wennen. Zaterdagochtend was de meerkampfinale op alle toestellen. Mees turnde een zeer stabiele wedstrijd. In zijn tweede seizoen in de eredivisie o.l.v. Rob Hartman bij SV Pax Haarlemmermeer, heeft hij veel nieuwe elementen geleerd en heeft hij zich goed ontwikkeld. Tijdens dit NK liet hij zien dat hij een echte wedstrijdturner is, die op het moment dat het er om gaat goed kan presteren. Mees haalde een keurige zesde plaats met een eindtotaal van 67.90 punten. De beste zes turners per toestel plaatsen zich voor de toestelfinales die op zondag gehouden werden. Mees plaatste zich voor de toestelfinales voltige (11.500) en ringen (11.450) en was eerste reserve op het onderdeel rek.

Op zondag moest Mees moest als eerste starten op het onderdeel voltige en turnde zijn oefening goed uit (11.10). Daarna was het spannend wat de overige vijf turners zouden doen. Niet alle turners hadden stalen zenuwen en moesten vallen incasseren. Mees haalde met zijn stabiele oefening een zilveren medaille. Op het toestel ringen heeft hij nog een relatief lage D-score (moeilijkheidsgraad) ten opzichte van de andere finalisten. Hij turnde zijn oefening heel netjes en haalde hiermee een zesde plaats (11.50).

Bij de prijsuitreiking mocht hij plaats nemen naast Casimir Schmidt, ook van SV Pax Haarlemmermeer, die ook het zilver haalde op voltige bij de senioren. De kans is groot dat Schmidt in augustus in Rio mag gaan turnen. Dit wordt binnenkort door de bondscoach Mitch Fenner bekend gemaakt.