Bijna 100-jarig GP Groot beste grote onderneming Noord-Holland

HAARLEM – Afvalinzamelaar GP Groot uit Limmen/Heiloo bestaat volgend jaar honderd jaar, maar ook 2016 zal voor het bedrijf de geschiedenis in gaan als een memorabel jaar.

Het bedrijf werd tijdens de tiende Ondernemersverkiezing Noord-Holland gekozen tot beste onderneming in de categorie Grootbedrijf. De publieksprijs ging naar funderingsspecialist Gebr. Van ’t Hek uit Beemster.

Lees verder op de website van Noordhollands Dagblad

Doet u mee aan de Open Monumentendag?

Traditiegetrouw is het in het tweede weekend van september Open Monumentendag.  Dit jaar is dat zaterdag 10 en zondag 11 september. De deuren van vele monumentale panden in de gemeente Castricum gaan open voor bezoekers die zo de rijke geschiedenis van Castricum kunnen ervaren. De 30e editie van de Open Monumentendag heeft als thema ‘Iconen & Symbolen’. Wie over een monumentaal gebouw beschikt, kan zich nu aanmelden voor deelname.

Iconen & Symbolen

Met het thema Iconen & Symbolen wordt verwezen naar beelden en tekens met een bijzondere extra betekenis. In monumenten zie je ze overal: van binnen en van buiten, in ornamenten, in reliëfs, in schilderingen. De monumenten zelf kunnen ook iconische waarde hebben in het landschap of in de stad, zoals kerktorens, molens, stadhuizen en kastelen. Monumenten staan daarnaast stuk voor stuk symbool voor onze cultuur, nauw verbonden met onze individuele én nationale identiteit.

Meedoen aan Open Monumentendag 2016

Wie mee wil doen of ideeën heeft, kan dit melden bij de gemeente.  Deelname aan de viering van Open Monumentendag staat open voor alle eigenaren van beschermde monumenten in de gemeente Castricum. Kijk voor meer informatie over dag op www.openmonumentendag.nl

Of neem contact op met Charissa van Eijk. Bel 140251 of stuur een e-mail naar CharissavanEijk@castricum.nl. Bij Charissa kunt u zich ook aanmelden. Aanmelden kan tot maandag 13 juni

Anjeractie 2016

De Anjeractie 2016 is in de week van 29 mei t/m 4 juni. Leden van culturele verenigingen en instellingen collecteren voor cultuur en het natuurbehoud in Nederland.

Meer dan 3000 projecten krijgen zo een kans

De opbrengsten van de Anjeractie worden volledig uitgekeerd aan subsidies voor deze verenigingen, ook in onze gemeente. Meer dan 3000 projecten per jaar krijgen zo een kans. De helft van de netto opbrengst gaat direct naar de collecterende verenigingen. De andere helft gaat naar cultuur en natuur in de regio. De Anjeractie is dus een geweldige kans om de financiële ruimte te vergroten. Het gemeentebestuur hoopt dat de inspanningen op sympathie en financiële bijdrage van de inwoners kunnen rekenen en roept iedereen op ook dit jaar deze collecte te steunen. Meer informatie over deze actie vindt u op www.cultuurfonds.nl

Elektrische auto? Meld u aan voor een openbare oplaadpaal

Rijdt u een elektrische auto, of gaat u binnenkort elektrisch rijden? Wilt u verzekerd zijn van oplaadcapaciteit in uw buurt? Meldt u zich dan nu aan. De gemeente Castricum bouwt aan een openbaar netwerk van oplaadpalen. Deze zijn voor inwoners die niet op eigen terrein kunnen laden. De laadpalen komen op plekken waar het beste gebruik wordt verwacht.

In de provincie Noord-Holland komen 175 openbare oplaadpunten. Deze openbare oplaadpalen worden niet gekoppeld aan één gebruiker, iedereen met een elektrische auto kan ze gebruiken. In de gemeente Castricum komen er zeven oplaadpalen bij. De gemeente wil hiermee het aantal oplaadpunten voor elektrische auto’s fors uitbreiden. Daarnaast wil de gemeente inzicht krijgen in de actuele behoefte naar openbare oplaadpalen in Castricum.

Aanmelden

De gemeente vraagt elektrische rijders om zich aan te melden en aan te geven waar u een laadpaal wenst. Zo kunnen de laadpalen daar komen waar er het meest behoefte aan is. Aanmelden is gratis. Ook voor het oplaadpunt brengt de gemeente geen kosten in rekening. Ze zijn immers voor algemeen gebruik. Aanmelden kan tot 31 mei. Na de sluitingsdatum beoordeelt de gemeente alle verzoeken en voorgedragen locaties.

Wanneer kunt u zich aanmelden?

U kunt om een laadpaal in uw buurt vragen als:

  • U een elektrische auto hebt die minimaal 40 kilometer volledig elektrisch kan rijden.
  • U geen mogelijkheid heeft om het voertuig op privéterrein te laden en er geen oplaadpunt aanwezig is binnen 300 meter van de gewenste locatie aanwezig.
  • U in de gemeente Castricum woont of minimaal 18 uur per week in deze gemeente werkt.

Wat willen wij weten?

Voor uw aanvraag willen wij een aantal gegevens van u weten. Om uw aanvraag compleet te maken hebben wij kopie van een koop- of leasecontract nodig. Vraagt u de paal aan voor uw werklocatie? Dan moet u ook een werkgeversverklaring toevoegen waaruit blijkt dat u 18 uur of meer in onze gemeente werkt. Beide kunt u straks digitaal toevoegen. Dan is uw aanvraag meteen afgerond. U kunt de documenten ook per post sturen naar:

Bram Rodenburg
Postbus 1301
1900 BH Castricum

meer info, click op deze link

Inschrijven avondvierdaagse 28 mei en 4 juni

De avondvierdaagse is van 7 t/m 10 juni 2016

Na het succes van vorig jaar hebben wij enorm veel zin in de Avondvierdaagse 2016. We hopen dat het weer net zo’n succes wordt!

Met het lekkere juni-weer is dit een prachtige manier om de verborgen pareltjes en onbekende plekken te ontdekken in Limmen.

Vanwege de groeiende belangstelling is het handig om op tijd in te schrijven. Dat kan op de zaterdagochtenden van 28 mei en 4 juni tussen 11.00 en 12.30 uur.  Deelnemen kan al vanaf 4 jaar.

De inschrijfformulieren worden via de scholen in Limmen verspreid.

redactie info@ajacadabra.nl

 

Pre-Qermis

Omdat de legendarische Kermis Limmen nog zo lang duurt, en we alvast ff flink willen rammen:
Pre-Qermis – Zondag 10 Juli 2016
De Lantaarn Limmen
Gratis Entree
17:00 – 01:00

► ROB GEE
Deze Amerikaanse early hardcore legende komt speciaal voor deze gelegenheid een early setje knallen! Verwacht zijn goeie oude hitjes in een mengelmoes met de vetste oude bekende plaatjes!

► DR. PEACOCK
De Frenchcore act uit Limmen komt lekker in zijn eigen dorp knallen! Verwacht een set met veel nieuw werk maar ook zeker wat oude klappertjes!

► AUDIOMEDICS
Deze 2 toppers die ook uit Limmen komen en inmiddels hard aan de weg aan ‘t timmeren zijn zullen je voorzien met de nieuwste klappers van de Hardstyle scene, ook een berg eigen producties waar je u tegen zegt!

► NAPOLEON
Australie is ook present! Deze man van ‘down under’ komt hier zijn kunsten vertonen met een Early Hardstyle set. ‘De koning van het vinyl’ is zijn bijnaam, dus verwacht een heerlijke set!

► REPIX
Millennium Hardcore word altijd zeer gewaardeerd onder de Limmenezen. Dat zal deze baas dan ook volop draaien, dus verwacht die lekkerste klassiekertjes en pro mixwerk!

► STEVE-D
Dr. Peacock kent nog een andere veel oudere alias, namelijk: Steve-D. Onder deze naam zal hij een verfrissende Freestyle set gaan knallen! Verwacht brute mash-ups en veel herkenbare klappers van alle tijden.

►LANO
Deze Limmense held is inmiddels al door half Europa gegaan met zijn bunkerharde Frenchcore sets. Ook heeft hij in Australie laten zien wie Lano is en Limmen weer even mooi op de kaart geknald! Deze avond zal hij 2 sets verzorgen, namelijk een openings set met oude Clubtrance en later op de avond nog een Early Hardstyle set!

► THE IMPALER
Ook Napoleon kent nog een alias, waarmee hij de hardste Hardtrance en oude clubtrance draait. Ook onder deze alias zal hij je doen verbazen met diversiteit en opbouw.

☛ Hosted by: MC Da Mouth of Madness

✔ Gratis Entree
✔ Vol = Vol
✔ Neem oordoppen mee

KURKENMOZAIEK VAN HOLLANDSE GROOTHEDEN 160 m2

undefined

In de zomer van 2015 hebben honderden vrijwilligers naar een idee van stichting Limmen Ludiek het Guinnessbook of Worldrecords weten te halen met het Grootste Kurkenmozaiek ooit gemaakt op de wereld met maar liefst 401.731 gebruikte wijnkurken en met een afmeting van 32 mtr breed en 5 mtr hoog. Dit unieke kunstwerk is dus opzoek naar een permanente expositie locatie zodat nog meer mensen ervan kunnen genieten. Met portretten van Vincent Van Gogh, Rembrandt, Cruijff, Willem Alexander en Maxima, Anne Frank, HARDWELL, Fanny Blankers Koen en Neelie Kroes is dit object een oer Hollands sierraad wat behouden zou moeten worden voor Nederland. Omdat wij als stichting uit de opslagloods moeten waar het kunstwerk ligt opgeslagen zijn wij opzoek naar een geschikte locatie. De opbrengst zal naar stichting Limmen Ludiek gaan die het dan weer zullen inzetten voor een volgende recordpoging in 2020. Link naar Marktplaats

oud papier

Aan staande zaterdag 21 mei is er weer oud papier ophalen in Limmen aan de WESTKANT! !!!!

Het ophalen van oud papier gebeurt in Limmen door de ouders van kinderen die op basisschool DE KERKUIL zitten. De opbrengst van het oud papier komt ten goede aan deze kinderen. Er wordt extra schoolmateriaal van aangeschaft. Daarnaast worden er van de opbrengsten culturele en educatieve activiteiten georganiseerd. Het oud papier word ingezameld volgens genoemde ophaaldata. Wilt u zo vriendelijk zijn het oud papier te verzamelen en om 9.00 uur aan de kant van de weg te zetten? Graag op de plaats waar ook de grijze/ groene containers worden geleegd. Verzamel het oud papier in hanteerbare kartonnen dozen, geen plastic zakken. Namens de kinderen van basisschool DE KERKUIL danken wij u voor het apart houden van oud papier. De coördinator van het oud papier kunt u bereiken via oudpapier@dekerkuil.nl