Limmen 1 – Beverwijk 1 aanvang 14.00

Limmen 1 speelt zondag 31 januari thuis tegen Beverwijk. De aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur. Everard Luijckx heeft de volgende spelers in zijn wedstrijdselectie: Randy Scheerman, Ramon Tabois, Paul Zeeman, Jan Welboren, Stan Donker, Rik Seignette, Wouter Koot, Jim Ruiter, Bob Burgering, Jordy Siepel, Xennith Oosterveer, Jack van de Reep, Mike Hollenberg, Milan de Goede en Martijn Kranendonk. Spelers aanwezig Damphegeest: 12.45 uur Succes!

Raad verzuipt in getallenbrij

Wethouder financiën Hilbrand Klijnstra en burgemeester Toon Mans hebben het debat over de budgetoverschrijdingen overleefd, maar zijn nog niet van de raad af. De onderliggende problemen – hoe heeft het zo ver kunnen komen – zijn nog niet helder. De effecten van de maatregelen die het college van b en w wil nemen, zijn ook niet duidelijk. En – last but not least – de cijferbrij moet anders worden gepresenteerd aan de raad.

“De meeste raadsleden lopen al aardig lang mee, maar deze rekensommen zijn niet te volgen” aldus raadslid Roel Beems van coalitiepartij CKenG, die pleitte voor een werkbaar format in Jip en Janneke taal. “Dit lijkt meer op balletje balletje.”

Traag op gang

Het debat kwam donderdagavond traag op gang; de raad spendeerde de eerste twintig minuten aan de vraag of het debat überhaupt door kon gaan. Aanvullende vragen, pas twee dagen eerder ingediend door de PvdA, waren namelijk nog niet beantwoord. Met de antwoorden die er al wel lagen, kon de raad ook niet uit de voeten. Volgens Aart Waterman (GroenLinks) en Ron de Haan (VrijeLijst) vertoont het college ‘duikgedrag’.

De raad hamerde op een begrijpelijke analyse van het probleem. Wat is er aan de hand bij de afdelingen welzijn en dienstverlening, waarom is het verzuim hier zo hoog? Is de organisatie overspannen en overbelast? En als iedereen echt zo druk is, zo vroeg Roel Beems zich hardop af, waarom is het gemeentehuis op vrijdag dan zo leeg dat je er een kanon kunt afschieten? In hoeverre is de ambtelijke fusie met Bergen, Uitgeest en Heiloo (BUCH) de oorzaak van het probleem en waarom wordt er zo ontzettend veel vergaderd over BUCH?

Ook de gevolgen van de maatregelen die het college heeft aangekondigd, moeten beter in kaart worden gebracht. “Je kunt wel een vacaturestop inlassen of tijdelijke contracten beëindigen, maar wat betekent dat dan weer voor de werkdruk?” vroeg Marjo Husslage (SP) zich bijvoorbeeld af. “Het lijkt wel een schuifpuzzeltje: na lang schuiven, blijft er dan toch weer dat gat over in de rechterbovenhoek.”

Niet gek maken

Burgemeester Toon Mans liet weten de gevolgen nog niet concreet in beeld te hebben. “Voor sommige dingen is tijd nodig om het op een rijtje te zetten. We moeten elkaar niet gek maken. De basis ligt in een goede analyse. Als we dingen veranderen zonder een goede analyse is dat raar.”

De raad kreeg wel antwoord op de vraag hoe de overschrijdingen eigenlijk aan het licht zijn gekomen. “Dat kwam door een discussie tussen college en managementteam” aldus wethouder Klijnstra. “Er werd om middelen gevraagd voor een deel van de organisatie en die waren er niet. Voor rapportage aan de raad heb ik toen om een overzicht gevraagd.” Dat overzicht, waar Klijnstra eind mei om vroeg, ‘had even tijd nodig’ en volgde pas in het najaar. Toen bleek dat de post externen enorm was overschreden. Uiteindelijk bleek voor bijna vier ton hiervan geen dekking. Roel Beems (CKenG) gaf aan dat hij deze informatie graag had gehad voordat de begroting van 2016 in de raad werd behandeld. Volgens Van Ooijen (PvdA) had het college eerder nattigheid kunnen voelen.

Nieuwe norm

Verschillende raadsleden kondigden moties aan. Dave van Ooijen van coalitiepartij PvdA wil in een motie die gesteund wordt door CKenG en GroenLinks het maximumbedrag voor inhuur van extern personeel – in 2009 vastgesteld op een miljoen en tegenwoordig op acht ton – opschroeven. De partijen zijn het namelijk wel met het college eens dat de gemeente, zoals burgemeester Toon Mans het in zijn reactie formuleerde, “veel aan zijn fiets heeft hangen.” Zoals de decentralisaties van zorgtaken, de BUCH-fusie en de overname van veerponten. Daarom wordt nu voorgesteld om te werken met een percentage: de inhuur mag maximaal 13 procent zijn (en vanaf 2017 max. 10 procent) op het totaal aan personele kosten, een norm die ook bij ministeries geldt.

Op 11 februari volgt een nieuw debat in de raad, waarop ook moties kunnen worden besproken. Voor die tijd (8 februari) krijgt de raad eerst nog uitleg over de cijfers.

Bron: Dichtbij

Redactie: info@ajacadabra.nl

7de Café Battle, GOUD VAN NU!!

Zaterdag 30 januari de 7de Café Battle,GOUD VAN NU!!

Het team van vanavond heeft er een goed doel aan gehangen; Help Zelda Verder. Per verkochte consumptie word er een beetje apart gehouden voor de Dolfijn Therapie van Zelda en als zij winnen, dan doneren zij het prijzengeld ook aan Help Zelda Verder! De formatie J*A*S geeft acte de presence, alsook DJ’s Double D. Dus; kom VGB’en voor het goede doel… Vol Gas Bierdrinken.
Of wat anders natuurlijk!!
Bij een borrel horen ook hapjes dus ook hier is aan gedacht!

De prijzenkast van de loterij puilt uit!!

Een greep uit het assortiment; kaarten voor Kensington, kaarten voor Babbels Live, 6-persoons bbq, kappersbonnen, wasstraat-bonnen, beautyproducten, sportabonnement, sportaccessoires, Ikki horloge, foodproducten en nog veel meer mooie prijzen.

De opbrengst van de loterij komt ten goede van Zelda!

Tot zaterdag!!

Ps. Je kan loten kopen in de Lantaarn tot 23.30 uur

Dus kom op tijd!!!

18+18+18+18+18+18+18+18+18+18+18+18+18+18+18+18+

Redactie: info@ajacadabra.nl

Intercity naar Haarlem terug op de stations van Heiloo en Castricum.

#Limmen –  Als het aan NS ligt, keert de intercity naar Haarlem terug op de stations van Heiloo en Castricum. Dat blijkt uit het voorstel dat NS heeft gestuurd aan het overlegorgaan van reisorganisaties Locov.

NS heeft ’ruimte gevonden om de intercity weer in Heiloo en Castricum te laten stoppen, conform de regionale wens’. „Hiermee kunnen deze reizigers in de spits sneller van en naar Haarlem reizen.

De reistijd in de richting Alkmaar – Den Haag op het totale traject is hiermee conform dienstregeling 2015 en in voorgaande jaren.’’ De dienstregeling sluit in Haarlem dan weer aan op de intercity naar Leiden en Den Haag. Bovendien komt er weer een aansluitende overstap voor reizigers uit het noorden van Alkmaar op de intercity naar Haarlem.

NS wil verder de intercity Den Helder-Nijmegen de hele dag in Heiloo laten stoppen, de stop van die van Alkmaar naar Maastricht verdwijnt.

„Dit heeft twee voordelen. Ten eerste krijgen reizigers de gehele dag een herkenbare dienstregeling. Ten tweede ontstaat er een hele dag een rechtstreekse (en tot ruim tien minuten snellere) verbinding tussen Heiloo en de stations tussen Alkmaar en Den Helder”, zo stelt NS.

bent u het niet eens met de WOZ-waarde

Zaterdag 30 januari ontvangt u het aanslag-/beschikkingsbiljet voor de gemeentelijke belastingen. Heeft u hier vragen over of bent u het niet eens met de WOZ-waarde? Neem dan contact met ons op of kom zaterdag 6 februari naar de inloopochtend.

Op zaterdag 6 februari bent u welkom op de inloopochtend in het gemeentehuis. Van 9.00 tot 13.00 uur zijn taxateurs van taxatiebureau Tog Nederland en medewerkers van de gemeente aanwezig om uw vragen te beantwoorden. U kunt die ochtend terecht met vragen over alle gemeentelijke belastingen. U hoeft zich niet aan te melden en kunt gewoon binnen lopen. Wel is er om 11.00 uur een presentatie over hoe de waarde van een woning bepaald wordt.

Kunt u de gemeentelijke belastingen niet betalen?

Als uw belastingaanslag juist is vastgesteld, maar u vanwege uw financiële situatie niet in staat bent om de aanslag te betalen, kunt u om kwijtschelding vragen. Of u daarvoor in aanmerking komt, hangt af van uw persoonlijke financiële omstandigheden. Kwijtschelding is alleen bedoeld voor personen met een laag inkomen, zoals een (bijstand)uitkering, AOW, of minimum loon. Kunt u de gemeentelijke belastingen nu even niet betalen? Vraag dan uitstel aan van betaling. Meer informatie over kwijtschelding en uitstel van betaling

Vragen? Bel of kom langs

Heeft u vragen over uw WOZ-waarde? Of bent u van plan bezwaar te maken? Neem dan eerst contact met ons op. Wij staan voor u klaar met informatie over de waardebepaling en lichten de WOZ-waarde graag toe. Neem telefonisch contact met ons op van maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur, telefoonnummer 140251. Als u meer informatie wilt dan kunt u daarvoor terecht bij de publieksbalie van de gemeente.

bron: gemeente Castricum

redactie info@ajacadabra.nl

Open dagen middelbare scholen

De tijd van het kiezen voor een middelbare school komt er weer aan. Wij zetten daarom voor u alle scholen in omstreken op een rijtje:

Clusius College Castricum: Vrijdagavond om 29 januari, van 18.30 tot 21.00 uur of zaterdag 30 januari, van 10.00 tot 13.00 uur.

Bonhoeffer College Castricum: Zaterdag 6 februari, van 10.00 tot 13.00 uur

Jac. P. Thijesse College Castricum: Zaterdag 13 februari  van 10.00 uur tot 13.00 uur

PCC Heiloo: Woensdagavond 3 februari, van 18.30-21.00 uur

 

Redactie: info@ajacadabra.nl

 

Jongen uit Akersloot mishandeld door nepagenten

Limmen – Een 15-jarige jongen uit Akersloot is dinsdagochtend mishandeld door twee mannen die zich voordeden als politieagenten. Dat gebeurde op de Boekelermeerweg/Kanaalweg in Heiloo.


De nepagenten waren bezig met een verlichtingscontrole. De jongen werd gemaand af te stappen en kreeg direct meerdere klappen tegen zijn hoofd. Vervolgens is het slachtoffer op de grond gevallen. De jongen werd toen geschopt en geslagen; ook door de tweede man werd het slachtoffer geschopt.

Na de mishandeling zijn de mannen weggereden in een grijskleurige personenauto. De aanleiding voor de mishandeling is niet bekend. Van de twee daders is geen duidelijk signalement. De politie zoekt getuigen. Mogelijk hebben mensen de mannen in combinatie met het voertuig zien staan. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Vriendenweek 1-7 februari 2016

Ook dit jaar houdt TIOS weer een vrienden/vriendinnenweek. Dit keer is het in de 1e week in februari na de dansdemonstratie.
Deze actie geldt voor jonge leden als voor volwassen leden!!  Alle leden (jong en oud) zijn van harte welkom om 1 of meer vriend(in), klasgenoot, dochter-zoon, buurvrouw-meneer of wie dan ook meenemen naar de les om te kijken en om mee te doen, zodat ze kunnen meemaken of ze het ook leuk vinden.

 

Redactie: info@ajacadabra.nl

Word AED- hulpverlener

CASTRICUM – Je weet nooit wanneer, maar áls er iemand een hartstilstand krijgt, is het goed als hulp nabij is. Die kans is steeds groter als meer mensen zich aanmelden als AED-hulpverlener.

Burgerhulpverleners weten wat hen te doen staat met de AED (automatische externe defibrilator), het apparaat om het hart te reanimeren. Zulke apparaten hangen op 46 plekken in de gemeente. Ze zijn te vinden bij sportaccommodaties, huisartsenpraktijken, zwembad, culturele en maatschappelijke instellingen, scholen en campings. Via een melding per sms kunnen hulpverleners in de buurt snel in actie komen en een leven redden. Castricum telt inmiddels 278 burgerhulpverleners.

Wie ook AED-hulpverlener wil worden kan terecht op een informatiebijeenkomst op dinsdag 2 februari, vanaf 20.00 uur in het gemeentehuis. Die avond wordt een mini-documentaire van Omroep Castricum 105 over AED-hulpverlening vertoond. Verder staan medewerkers van de gemeente klaar met informatie en uitleg.

De avond is ook een ontmoetingsavond voor de AED-hulpverleners die al actief zijn en biedt dus een goede gelegenheid om ervaringen te horen en te delen. Aanmelden voor deze avond kan via Communicatie@castricum.nl. Aanmelden als burgerhulpverlener kan via een mail naar AED@Castricum.nl.