De VVLimmen techniek kampioenschappen

Beste ouders en/of spelers,
Dit is een bericht voor alle spelers van VV Limmen: In de winterstop willen we iets nieuws introduceren binnen de VVLimmen.

Al jaren is een zeer enthousiaste groep techniektrainers onder leiding van Okko Tabois aan het werk bij alle jeugdafdelingen van de VVLimmen. Zowel bij de jongens en meisjes. Om te kijken wat jullie als spelers hiervan hebben opgestoken en om te kijken welke techniekoefeningen jullie zelf nog kunnen, organiseren we;

De VVLimmen Techniek Kampioenschappen

Hoe werk dit; Via onderstaande link kom je op het youtube-kanaal waar je de oefeningen kan bekijken.

Wij dagen je uit om mee te doen aan de VVLimmen Techniek Kampioen-schappen en de oefeningen zo goed mogelijk te oefenen! Iedereen kan dus meedoen. Zie hieronder hoe je kunt deelnemen:
1. Je bekijkt het filmpje
2. Je gaat alle bewegingen oefenen
3. Als je denkt dat je er klaar voor bent laat je jezelf door een vriend/vriendin/vader/moeder filmen
4. Dit filmpje (of de link daarvan) stuur je op naar hjo@vvlimmen.nl

In het filmpje moet je minimaal 3 bewegingen laten zien. De moeilijkste bewegingen zie je aan het eind van de film.
Degene die de moeilijkste bewegingen het best laat zien verdient een kaartje voor een thuisduel van zijn of haar favoriete Eredivisie club. Deze wordt uitgereikt in twee categorieën, te weten: Onder 11 (MP, F en E-pupillen) en Onder 18 (A, B, C, D-tjes)
(zowel voor de jongens als de meisjes zijn er kaarten te winnen) . Ook is er voor de origineelste beweging een kaartje beschikbaar.
De inzendingen worden door een zeer deskundige jury beoordeeld. De winnaars worden eind januari bekend gemaakt. En de filmpjes komen op de website. Succes! Gedurende de kerstvakantie zullen er een aantal updates geplaatst worden op Facebook, youtube en de VVLimmen site!

Ook alvast fijne feestdagen en een gezond en sportief 2016!

De Trainers van VVLIMMEN

Hieronder de link naar;  https://youtu.be/Pe_fOa5N1DU
KLIK HIER

Bron:VVLimmen

Voor reacties mailen naar:

Redactie Limmen-Online:  info@ajacadabra.nl

Limmen niet meer ludiek

Het zal niemand binnen de gemeente Castricum ontgaan zijn dat er een deel van de inwoners van Limmen, ook gemeente Castricum, nogal chauvinistisch is. Niets mis mee.

Zo werd tijdens Limmen Ludiek de ondertekst ‘gemeente Castricum’ bij het plaatsnaambord Limmen afgeplakt. Grappig natuurlijk als het na de festiviteiten maar weer verwijderd wordt. Maar dat duurde iets langer. De afgelopen week was het ludieke er volgens de gemeente helemaal vanaf. Dit keer werden de borden met een spuitbus behandeld. De ondertekst werd geheel zwart gespoten. Er moest een medewerker van de gemeente aan te pas komen om een en ander te herstellen.

 

Bron: Dichtbij

Voor reacties mailen naar:

Redactie Limmen-Online:  info@ajacadabra.nl

 

 

Geertje Kaandorp geniet nog van advocaatje

Ze werd lang geleden geboren in Limmen en heeft er ook haar hele leven gewoond. Geertje Kaandorp-Druijven werd gisteren in De Cameren 104 jaar en ook daar ging de burgemeester op af om haar met deze gezegende leeftijd te feliciteren. De koffie was echter al op en de jarige Job genoot zichtbaar van haar advocaatje.

Het record van oudste inwoner van de gemeente Castricum heeft ze nog niet bereikt, want dat is nog altijd mevrouw Duijkersloot die in hetzelfde dorp woont en in maart volgend jaar de 107 hoopt te bereiken. Geertje Druijven (1911) was getrouwd met Cor Kaandorp en kreeg met hem twee zoons en een dochter. Inmiddels zijn daar negen kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen bijgekomen.

Kleindochter Angelique Levering-Kaandorp vertelt: “Oma is geestelijk nog heel goed en gelukkig verder ook gezond, ondanks dat ze geen makkelijk leven gehad. Ze heeft vroeger altijd hard gewerkt in de huishouding en haar man, die zwaar reumapatiënt was, thuis lang verpleegd. Pas op haar 97e voelde mijn oma zich oud genoeg om in een verzorgingshuis te gaan wonen. Nu komt ze nog weinig beneden en eet elke dag op haar kamer.”

Ondertussen zit Geertje gezellig met burgemeester Mans te praten en onthult tot slot het geheim van haar ouderdom: “Als je maar blijft ademhalen en lachen en?. Nivea gebruikt!”

 

Bron: Dichtbij

Voor reacties mailen naar:

Redactie Limmen-Online:  info@ajacadabra.nl

Vluchtelingen Limmen uitgezwaaid

De vluchtelingen die momenteel in sporthal De Enterij in de tijdelijke noodopvang zitten, zijn maandag verhuisd naar Texel respectievelijk Zutphen. Dat heeft het COA (Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers) geregeld.

De tijdelijke noodopvang in Texel biedt ruimte aan maximaal 120 personen. Daarom zijn de overige 30 vluchtelingen naar een andere noodopvang gegaan: die in Zutphen. De vluchtelingen werden uitgezwaaid door de vele vrijwilligers waarmee zij de afgelopen twaalf dagen zijn opgetrokken.

Geen diner thuis

De vluchtelingen hebben tijdens de kerstdagen niet bij Limmenaren thuis gedineerd, zoals gepland. Dat lag niet aan het enthousiasme onder de Limmer bevolking. Er hadden zich meer dan 40 gezinnen aangemeld om op eerste kerstdag met vier vluchtelingen bij hen thuis Kerst te vieren. “Maar we gingen teveel van ons zelf uit, niet van hen.” schrijft pastor Johan Olling. “Voor hen is structuur het allerbelangrijkste, en dat houdt ook in veiligheid, vastigheid en een vaste locatie. De activiteiten waren zo veel mogelijk tussen de maaltijden gepland en bij de voor hen veilige Enterij.”

Er zaten maar een stuk of 25 christenen bij de groep en zij vonden al snel de weg naar de Corneliuskerk. Olling: “Voor de moslims is vrijdag (en eerste kerstdag was een vrijdag) een belangrijke gebedsdag. Zij zijn deze dag naar de moskee geweest. Zij hebben niets met Kerst en kerk. Dan komt er nog bij dat de moslims ‘halal’ moeten eten en daar komt meer voor kijken dan je denkt. Het zijn mensen uit Afrika en het Midden Oosten. Zij kunnen nu niet zeggen wat ze morgen gaan doen. Ook het begrip van tijd is veel anders dan bij ons. Ervaringen hebben geleerd bij eerdere crisiscentra dat men op het laatst niet mee ging en er heel veel eten weggegooid moest worden. Dit was de enige juiste beslissing.”

Voor reacties mailen naar:

Redactie Limmen-Online:  info@ajacadabra.nl

Sport nieuws

Op zondag 27 december heeft Limmen 1 van vvlimmen weer goed gespeeld. Tijdens een uitwedstrijd hebben ze gewonnen van Meervogels 31 1 met 0-1. Ze staan op een 6e plaats in de competitie.

aankomende zondag zullen ze het moeten opnemen tegen: Wijk aan zee 1, Die tevens een plekje hoger in het klassement staat. volgende week maandag zult u horen hoe dit is afgelopen.

 

Voor reacties mailen naar:

Redactie Limmen-Online:  info@ajacadabra.nl

Nieuwe cursus EHBO in Limmen start in februari

Heeft u er weleens over nagedacht om een EHBO- of reanimatieopleiding te volgen? Vooral voor onze regio is dit een heel goed idee, want overal in de gemeente Castricum zijn AED’s geplaatst, die de overlevingskansen van iemand met een hartinfarct duidelijk vergroten. Tenminste als een hulpverlener in staat is om de AED op de juiste manier te bedienen en ook weet hoe gereanimeerd moet worden, want dit moet een hulpverlener nog altijd zelf doen! Het leren reanimeren en het bedienen van een AED is een van de onderdelen van de nieuwe cursus EHBO, die het Nederlandse Rode Kruis begin volgend jaar in Limmen opstart. Maar deze cursus is veel uitgebreider: het hele basispakket van de Eerste Hulp komt aan bod, kleine ongevallen worden behandeld en u leert hoe u verbanden aan moet leggen. Na het volgen van de cursus weet u hoe u moet handelen in ongevalsituaties en bij veel voorkomende verwondingen en letsels. Allemaal nuttige handelingen die ervoor zorgen, dat u weet wat u moet doen als in uw naaste omgeving een ongeluk gebeurt. De cursus leidt op voor het internationaal erkende Rode Kruis diploma. Nieuwe cursus EHBO in Limmen start in februari Op woensdagavond 10 februari start de nieuwe cursus (9 lesavonden) in de brandweerkazerne in Limmen. De kosten bedragen € 175,- inclusief examen. Informeer bij uw zorgverzekeraar of de cursus eventueel vergoed wordt! Voor inlichtingen en aanmelding kunt u mailen naar ehbo@rodekruiscastricum of bellen met mevr. A. Korving, tel. 072 505 3045 of mevr. H. v.d. Linden, tel. 072 505 1929. Kijk voor een opleiding reanimatie en AED bediening in één avond op de website van onze partner, Stichting Reanimatie en AED Castricum: reanimatiecastricm.nl

 

Bron: LOV

Voor reacties mailen naar:

Redactie Limmen-Online:  info@ajacadabra.nl

Exposanten gezocht voor Limmen Artistiek en Creatief

Vorig jaar is voor de eenenveertigste keer de bekende expositie Artistiek en Creatief weer zeer succesvol verlopen. Ook voor het komend jaar zoekt Limmen Cultuur mensen die hun werk willen exposeren in Vredeburg aan de Dusseldorperwerg 64 te Limmen. Dit jaar staat de expositie gepland voor 12 en 13 maart 2016. De tentoonstelling is op beide dagen te bezichtigen van 11:00 tot 17:00 uur en de toegang voor het publiek is gratis. Voor diegene die creatief is en het leuk vindt om zijn of haar werk te laten zien aan de inwoners van Limmen en wijde omgeving, is dit een uitgelezen mogelijkheid. Het aanmeldingsformulier is vanaf 28 december te downloaden via onze site www.limmencultuur.nl. Informatie via e-mail limmencultuur@hotmail.com (voorkeur) of per telefoon 06-20969423. Wij zien uw aanmelding vóór 1 februari 2016 tegemoet.

 

Bron: LOV

Voor reacties mailen naar:

Redactie Limmen-Online:  info@ajacadabra.nl

Twee gewonden bij frontale botsing Westerweg

Twee personen zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een frontale botsing op de Westerweg in Limmen.

Een van de automobilisten wilden nog ruimte maken voor een tegenligger en stuurde de berm in, maar door onbekende oorzaak reden de auto’s toch op elkaar. De bestuurder van de rode auto werd, net als een passagier van de zwarte wagen, overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Bron: Dichtbij

Voor reacties mailen naar:

Redactie Limmen-Online:  info@ajacadabra.nl

Jan Stuifbergen legt kam en schaar neer.

LIMMEN – Jan Stuifbergen, dé herenkapper van Limmen, draagt na 65 jaar zijn klanten definitief over aan Knipkapster Ingrid Meerman.

Na bijna 65 jaar kapper te zijn geweest, legt Jan Stuifbergen zijn kam en schaar neer. Op 30 december zal zijn laatste werkdag zijn. Jan is de vijfde generatie kapper van de familie Stuifbergen. De familie kwam oorspronkelijk uit Castricum en vestigde zich in 1900 Limmen. Het bedrijf ontwikkelde zich tot een grote en bloeiende dames- en herenkapsalon, annex tabakspeciaalzaak. Opmerkelijk is dat de 79-jarige Jan Stuifbergen van zeker meer dan tien van zijn klanten al ruim 60 jaar het haar knipt. In april 2016 zou Jan precies 65 jaar in het vak zitten, maar dat is geen reden voor Jan om niet nu al, aan het einde van het jaar, te stoppen. Het is mooi geweest. Hij draagt zijn laatste klanten met een gerust hart over aan Knipkapster Ingrid Meerman die al vier jaar samen met hem de kapsalon aan de Kerkweg in Limmen runt. Jan wil graag iedereen bedanken voor al die jaren dat hij hun haar mocht verzorgen en hoopt hen nog dikwijls, in of buiten de zaak, tegen te komen.

 

Bron: Dichtbij

Voor reacties mailen naar:

Redactie Limmen-Online:  info@ajacadabra.nl

Carmen Bakker

Dit hoort bij het eindproduct die gemaakt moest worden in de les VZ door mvr. de Ruijter.

Naam product: TheeKit

Door Carmen Bakker   V2a

 

Fabrikant: Pickwick

Netto inhoud: 1gr

Houdbaarheidsdatum: 02-2018

Ingrediënten: 100% Rooibos

THEE
Per 100g Per zakje (1g)
Energie 0 kJ / 0 Kcal 0 kJ / 0 Kcal
Vetten 0 g 0 g
Waarvan Verzadigde vetzuren 0 g 0 g
Koolhydraten 0 g 0 g
Waarvan Suikers 0 g 0 g
Vezels 0 g 0 g
Eiwitten 0 g 0 g
Zout 0 g 0 g

 

Fabrikant: Van Gilse

Netto inhoud: 1gram per zakje

Houdbaarheidsdatum: Onbeperkt

Ingrediënten: 100% Suiker

SUIKER
Per 100g Per zakje
Energie 1700 kJ / 400 Kcal 17 kJ / 4 Kcal
Vetten 0 g 0 g
Waarvan Verzadigde vetzuren 0 g 0 g
Koolhydraten 100 g 1 g
Waarvan Suikers 100 g 1 g
Vezels 0 g 0 g
Eiwitten 0 g 0 g
Zout 0 g 0 g

 

Fabrikant: Carmen Bakker

Netto inhoud: 5g (totaal)

Houdbaarheidsdatum: 08-03-2017 (ivm. eigen fabrikaat)

Ingrediënten: Suiker, cacaomassa, cacaoboter, emulgator: sojalecithine. Cacaobestanddelen: ten minste 54%.

CHOCOLADE ROOSJES
Per 100g
Energie 2225 kJ / 535 Kcal
Vetten 35 g
Waarvan Verzadigde vetzuren 22 g
Koolhydraten 43 g
Waarvan Suikers 40 g
Vezels 10 g
Eiwitten 6 g
Zout 0 g