• Bezoek San Francisco

  Vanaf San Francisco Airport (SFO) doe je er ongeveer een half uur over om met de BART-trein naar het centrum te komen.

  Openbaar vervoer

  OV is prima geregeld daar. Bij de Wallgreens (is een enorm grote keten drogisterijen) koop je zo’n meerdaagse pas en je stapt in elke bus, tram of Cablecar. Ook naar de Golden Gate kan je met de bus. Overal hangen duidelijke kaarten om je route te plannen.
  Tip: bij die Cablecars kan het bij de “draaipunten” vreselijk druk zijn. Loop dan een halte verder, vaak kan je dan zo instappen.

  Kosten 22 euro per dag / 33 euro 3 dagen

  single rite 2.50 / 1.25 (adults / children → 18 jaar)

   

  Baja Bikes: Je fietst met de gids in een klein groepje onder andere langs deze bezienswaardigheden:

  • Fisherman´s Wharf
  • Presidio National Park
  • Fort Mason
  • De Marina
  • Golden Gate Bridge
  • Bayside stad van Sausalito
  • Vista Point

  Bijzonderheden :

  Prijs:                           p.p. $ 55,-Tot 12 jaar $35 (Baja bikes)

  Start om:            10 uur

  tijdsduur :           3 uur

  opmerking:                 geen annuleringskosten

  fietsen los huren 18 $ voor 2 uur

  bij www.blazingsaddles.com kan je per uur huren voor 8 $                       en voor 24 uur 32 $ (tandem 15 $ per uur)

   

  Handig om te weten voor je dag fietsen door San Francisco :

  • Er zijn diverse fietsverhuurbedrijven in de stad. Kijk eens op Google, dan vind je ze zo. De meeste bedrijven hebben in ieder geval één verhuurlocatie bij de Fishermans Warf.
  • Ook rondom het Golden Gate park heb je veel fiets verhuurders.
  • De fiets van Blazing Saddleskostte ons $32 voor een hele dag. Je kunt de fiets ook per uur huren. Vanaf 4 uur huren betaal je hetzelfde als voor een hele dag.
  • Als je in San Francisco fietst kom je op diverse plekken flinke heuvels Dit maakt de tocht wat zwaarder maar goed te doen.
  • Het is verplicht een helmte dragen als je fietst. Als je betrapt wordt zonder staan er flinke boetes op.
  • Het grootste deel van deze route gaat over wegen met speciale fietsstrokenof rustige wegen.
  • Chinatown ligt rondom Grant Street. De officiële toegangspoort is op de hoek van Grant en Bush Street.
  • Je kunt het fietsen door San Francisco net zo lang of kort maken als je zelf wilt. Onze route was ruim 20 kilometer. Dit gaf ons genoeg tijd om ook nog dingen te bekijken onderweg.
  • Wil je verder dan kun je doorrijden tot de veerpont van Tilburon, een route van ongeveer 30-35 kilometer.
  • Vraag van te voren goed na wanneer de Ferry’s Vanaf Sausalito vertrekt doordeweeks de laatste veerboot om iets over 7. In de weekenden gaat er nog een boot meer om iets over 8.
  • Als je een elektrische fietshuurt dan mag die niet op iedere veerboot mee. De fietsverhuurders hebben alle info voor je.
  • Bij het fiets verhuur bedrijf, krijg je een kaart mee met een paar leuke routes erop.

   

   

  Bezienswaardigheden San Francisco

   

   

  • De Golden Gate brug
   – Pier 39
   – De zeeleeuwen
   – Telegraph Hill met de Coit Tower
   – Little Italy
   – De kabeltram
   – Lombard Street
   – China Town
  • Golden gate park ??

   

  Fishermans Wharf & Pier 39 Eén van de meest populaire buurten van San Francisco is Fishermans Wharf. Met uitzichten op Alcatraz en de Golden Gate Bridge zijn er talloze winkeltjes, restaurants en attracties te vinden. Zo kunt u er een bezoek brengen aan het Wax Museum, het prachtige Aquarium of the Bay of gewoon even staren naar de vele zeeleeuwen die bij Pier 39 in de zon liggen. Ook kunt u hier een paar historische schepen bezichtigen: de USS Pampanito, een onderzeeër uit de Tweede Wereldoorlog en de Balclutha, een transportschip uit de 19e eeuw.

  Stel u in op een drukke omgeving: de smalle boulevards zijn maar net breed genoeg voor alle toeristen. Ook ‘s avonds is er een gezellige bedrijvigheid te vinden. De vangst van de dag wordt in veel restaurants geserveerd en er zijn verschillende cafe’s en terrassen waar u een biertje of wijntje kunt nuttigen.

  Overigens is Fishermans Wharf ook tegenwoordig nog de thuisbasis van een aantal commerciële vissers. Vlakbij, op Pier 45, kunt u een kapelletje vinden dat opgedragen is aan de “verloren schippers” van San Francisco en de nabije omgeving. Vanuit Fishermans Wharf kunt u gemakkelijk te voet andere bezienswaardigheden als Lombard Street en Chinatown bereiken.

  Lombard Street Hoewel Lombard Street een enorm lange straat is staat deze vooral bekend om slechts een klein stukje hiervan: het stukje met acht scherpe haarspeldbochten. Het heeft Lombard Street de titel van “meest bochtige straat ter wereld” opgeleverd.

  U kunt dit kronkestraatje bereiken per kabeltram (route Powell-Hyde) maar veel bezoekers willen juist met de auto de bochtige weg afdalen. Houdt u er rekening mee dat de wachttijd om naar beneden te geraken in drukke periodes enorm lang kan zijn.

  Van boven naar beneden, tussen: Hyde Street & Leaven Worth Street Vanaf Hyde Street ook een mooi uitzicht op Alcatraz

   

  Cable Car Een bekend symbool van San Francisco is de oude kabeltram die nog steeds door de stad rijdt. Hoewel het door de inwoners van de stad zelden als vervoersmiddel wordt gebruikt is het een populaire attractie onder toeristen. De tram wordt handmatig bediend en het is een leuke ervaring om de steile straten van de stad te beklimmen in deze oude machines. De kabeltrams rijden drie routes: Powell-Hyde, Powell-Mason en California Street. De Powell-Hyde route brengt u van Fishermans Wharf naar Union Square.

  Tickets: 7 dollar per enkele reis Kan worden gekocht bij de ‘Turn Arounds’ of bij de conducteur als u instapt.

  Passports: deze zijn perfect voor bezoekers van de stad en zijn geldig in trams, bussen en cable cars. 1-daagse pas: 13 dollar, 3-daagse pas: 20 dollar.

   

   

   

   

   

   

   

  China Town Met ruim 100.000 inwoners is Chinatown in San Francisco de op één na grootste Chinese wijk van de Verenigde Staten. Met haar typisch Chinese toegangspoort wordt de buurt gekenmerkt door mooi versierde gebouwen. Al slenterend over drukke straten als Grant Avenue en Stockton Street kunt u een van de vele restaurantjes of winkeltjes bezoeken. Maar ook een bezoek aan een van de tempels (vooral de Tin How Temple) is zeker de moeite waard.

  Gids Peter laat me verschillende plekken in Chinatown zien zoals:
  – De Bank of Canton: een gebouw dat eruit ziet als een Chinese pagode. Vroeger was hier een Chinese telefooncentrale in gevestigd.
  – Het Cameron House dat grotendeels opgebouwd is met hergebruikte bakstenen van na de grote aardbeving in 1906.
  –  Portsmouth Square: het plein dat als het hart van Chinatown gezien wordt. Grote kans dat je hier Chinese mannen met een kaartspel bezig ziet.
  – Het Sing Ching gebouw. Dit is het eerste gebouw dat na de grote aardbeving weer opgetrokken werd in Chinatown. Het is tevens het eerste gebouw in San Francisco dat architectonisch gezien Chinese elementen kreeg in de vorm van een soort pagode op de hoek van het dak.
  – De Tin Hau tempel. Binnen mag je niet fotograferen, maar vanaf het balkon op de vierde verdieping heb je een aardig uitzicht op de straat.

  De officiële ingang (toegangspoort) staat in de Grand Ave, te hoogte van Bush Street Chinatown: tussen Broadway Street, Kearny street, Bush Street en Stockton Street.

  Eten: The Stinking Rose, 325 Columbus Ave, San Francisco, CA 9413

   

  Golden Gate Bridge Een van de beroemdste landmarks ter wereld verbindt de stad San Francisco met Marin County. De, vaak in mist gehulde, brug is meer dan twee kilometer lang en is hoog genoeg om enorme vrachtschepen eronder door te laten varen. Gaat u vooral de brug per fiets of te voet over, zodat u een goed beeld krijgt van de enormiteit van het bouwwerk en u kunt stoppen wanneer u wilt. Wilt u graag met de auto de brug over dan kan dat, maar er dient wel een tol te worden betaalt (op de weg terug). Een mooie route om te wandelen is die vanuit Marina District.

  Mooie uitzichtpunten: – Baker Beach (let op, naaktstrand 😉 ) – Marshall Beach (vanuit Langdon Ct de ‘Battery to Bluffs Trail’ lopen naar het strand) – Conzelman Road, Vista Point en Moore Rd (andere kant van de brug)

   

   

   

   

   

   

  Golden Gate park

  Een dag fietsen door San Francisco is niet compleet zonder een stop in het Golden Gate Park. Het totale park is ongeveer 5 kilometer lang en 1 kilometer breed en trekt elk jaar ongeveer 13 miljoen bezoekers. Daarmee is het het meest bezochte stadspark in de Verenigde Staten. Je vind er mooie botanische tuinen, een Japanse theetuin en veel grote grasvelden met bloemen. Er is een kleine concertzaal, een museum en een grote ruimte met diverse soorten bloemen en planten en zelfs een echte molen!

  Voor de kinderen is er een ouderwetse draaimolen. Té veel leuks om op zo’n dagje fietsen allemaal  goed te bekijken. Wij maken een snelle ronde op de fiets en gaan lekker op één van de grasvelden zitten voor de picknick lunch. Een andere keer moeten we het gebied zeker wat meer eer aandoen!