• Radiostation

 • The greatest disney show

 • Introductie

  Intro Go USA 2018

 • Bezoek San Francisco

  Vanaf San Francisco Airport (SFO) doe je er ongeveer een half uur over om met de BART-trein naar het centrum te komen.

  Openbaar vervoer

  OV is prima geregeld daar. Bij de Wallgreens (is een enorm grote keten drogisterijen) koop je zo’n meerdaagse pas en je stapt in elke bus, tram of Cablecar. Ook naar de Golden Gate kan je met de bus. Overal hangen duidelijke kaarten om je route te plannen.
  Tip: bij die Cablecars kan het bij de “draaipunten” vreselijk druk zijn. Loop dan een halte verder, vaak kan je dan zo instappen.

  Kosten 22 euro per dag / 33 euro 3 dagen

  single rite 2.50 / 1.25 (adults / children → 18 jaar)

   

  Baja Bikes: Je fietst met de gids in een klein groepje onder andere langs deze bezienswaardigheden:

  • Fisherman´s Wharf
  • Presidio National Park
  • Fort Mason
  • De Marina
  • Golden Gate Bridge
  • Bayside stad van Sausalito
  • Vista Point

  Bijzonderheden :

  Prijs:                           p.p. $ 55,-Tot 12 jaar $35 (Baja bikes)

  Start om:            10 uur

  tijdsduur :           3 uur

  opmerking:                 geen annuleringskosten

  fietsen los huren 18 $ voor 2 uur

  bij www.blazingsaddles.com kan je per uur huren voor 8 $                       en voor 24 uur 32 $ (tandem 15 $ per uur)

   

  Handig om te weten voor je dag fietsen door San Francisco :

  • Er zijn diverse fietsverhuurbedrijven in de stad. Kijk eens op Google, dan vind je ze zo. De meeste bedrijven hebben in ieder geval één verhuurlocatie bij de Fishermans Warf.
  • Ook rondom het Golden Gate park heb je veel fiets verhuurders.
  • De fiets van Blazing Saddleskostte ons $32 voor een hele dag. Je kunt de fiets ook per uur huren. Vanaf 4 uur huren betaal je hetzelfde als voor een hele dag.
  • Als je in San Francisco fietst kom je op diverse plekken flinke heuvels Dit maakt de tocht wat zwaarder maar goed te doen.
  • Het is verplicht een helmte dragen als je fietst. Als je betrapt wordt zonder staan er flinke boetes op.
  • Het grootste deel van deze route gaat over wegen met speciale fietsstrokenof rustige wegen.
  • Chinatown ligt rondom Grant Street. De officiële toegangspoort is op de hoek van Grant en Bush Street.
  • Je kunt het fietsen door San Francisco net zo lang of kort maken als je zelf wilt. Onze route was ruim 20 kilometer. Dit gaf ons genoeg tijd om ook nog dingen te bekijken onderweg.
  • Wil je verder dan kun je doorrijden tot de veerpont van Tilburon, een route van ongeveer 30-35 kilometer.
  • Vraag van te voren goed na wanneer de Ferry’s Vanaf Sausalito vertrekt doordeweeks de laatste veerboot om iets over 7. In de weekenden gaat er nog een boot meer om iets over 8.
  • Als je een elektrische fietshuurt dan mag die niet op iedere veerboot mee. De fietsverhuurders hebben alle info voor je.
  • Bij het fiets verhuur bedrijf, krijg je een kaart mee met een paar leuke routes erop.

   

   

  Bezienswaardigheden San Francisco

   

   

  • De Golden Gate brug
   – Pier 39
   – De zeeleeuwen
   – Telegraph Hill met de Coit Tower
   – Little Italy
   – De kabeltram
   – Lombard Street
   – China Town
  • Golden gate park ??

   

  Fishermans Wharf & Pier 39 Eén van de meest populaire buurten van San Francisco is Fishermans Wharf. Met uitzichten op Alcatraz en de Golden Gate Bridge zijn er talloze winkeltjes, restaurants en attracties te vinden. Zo kunt u er een bezoek brengen aan het Wax Museum, het prachtige Aquarium of the Bay of gewoon even staren naar de vele zeeleeuwen die bij Pier 39 in de zon liggen. Ook kunt u hier een paar historische schepen bezichtigen: de USS Pampanito, een onderzeeër uit de Tweede Wereldoorlog en de Balclutha, een transportschip uit de 19e eeuw.

  Stel u in op een drukke omgeving: de smalle boulevards zijn maar net breed genoeg voor alle toeristen. Ook ‘s avonds is er een gezellige bedrijvigheid te vinden. De vangst van de dag wordt in veel restaurants geserveerd en er zijn verschillende cafe’s en terrassen waar u een biertje of wijntje kunt nuttigen.

  Overigens is Fishermans Wharf ook tegenwoordig nog de thuisbasis van een aantal commerciële vissers. Vlakbij, op Pier 45, kunt u een kapelletje vinden dat opgedragen is aan de “verloren schippers” van San Francisco en de nabije omgeving. Vanuit Fishermans Wharf kunt u gemakkelijk te voet andere bezienswaardigheden als Lombard Street en Chinatown bereiken.

  Lombard Street Hoewel Lombard Street een enorm lange straat is staat deze vooral bekend om slechts een klein stukje hiervan: het stukje met acht scherpe haarspeldbochten. Het heeft Lombard Street de titel van “meest bochtige straat ter wereld” opgeleverd.

  U kunt dit kronkestraatje bereiken per kabeltram (route Powell-Hyde) maar veel bezoekers willen juist met de auto de bochtige weg afdalen. Houdt u er rekening mee dat de wachttijd om naar beneden te geraken in drukke periodes enorm lang kan zijn.

  Van boven naar beneden, tussen: Hyde Street & Leaven Worth Street Vanaf Hyde Street ook een mooi uitzicht op Alcatraz

   

  Cable Car Een bekend symbool van San Francisco is de oude kabeltram die nog steeds door de stad rijdt. Hoewel het door de inwoners van de stad zelden als vervoersmiddel wordt gebruikt is het een populaire attractie onder toeristen. De tram wordt handmatig bediend en het is een leuke ervaring om de steile straten van de stad te beklimmen in deze oude machines. De kabeltrams rijden drie routes: Powell-Hyde, Powell-Mason en California Street. De Powell-Hyde route brengt u van Fishermans Wharf naar Union Square.

  Tickets: 7 dollar per enkele reis Kan worden gekocht bij de ‘Turn Arounds’ of bij de conducteur als u instapt.

  Passports: deze zijn perfect voor bezoekers van de stad en zijn geldig in trams, bussen en cable cars. 1-daagse pas: 13 dollar, 3-daagse pas: 20 dollar.

   

   

   

   

   

   

   

  China Town Met ruim 100.000 inwoners is Chinatown in San Francisco de op één na grootste Chinese wijk van de Verenigde Staten. Met haar typisch Chinese toegangspoort wordt de buurt gekenmerkt door mooi versierde gebouwen. Al slenterend over drukke straten als Grant Avenue en Stockton Street kunt u een van de vele restaurantjes of winkeltjes bezoeken. Maar ook een bezoek aan een van de tempels (vooral de Tin How Temple) is zeker de moeite waard.

  Gids Peter laat me verschillende plekken in Chinatown zien zoals:
  – De Bank of Canton: een gebouw dat eruit ziet als een Chinese pagode. Vroeger was hier een Chinese telefooncentrale in gevestigd.
  – Het Cameron House dat grotendeels opgebouwd is met hergebruikte bakstenen van na de grote aardbeving in 1906.
  –  Portsmouth Square: het plein dat als het hart van Chinatown gezien wordt. Grote kans dat je hier Chinese mannen met een kaartspel bezig ziet.
  – Het Sing Ching gebouw. Dit is het eerste gebouw dat na de grote aardbeving weer opgetrokken werd in Chinatown. Het is tevens het eerste gebouw in San Francisco dat architectonisch gezien Chinese elementen kreeg in de vorm van een soort pagode op de hoek van het dak.
  – De Tin Hau tempel. Binnen mag je niet fotograferen, maar vanaf het balkon op de vierde verdieping heb je een aardig uitzicht op de straat.

  De officiële ingang (toegangspoort) staat in de Grand Ave, te hoogte van Bush Street Chinatown: tussen Broadway Street, Kearny street, Bush Street en Stockton Street.

  Eten: The Stinking Rose, 325 Columbus Ave, San Francisco, CA 9413

   

  Golden Gate Bridge Een van de beroemdste landmarks ter wereld verbindt de stad San Francisco met Marin County. De, vaak in mist gehulde, brug is meer dan twee kilometer lang en is hoog genoeg om enorme vrachtschepen eronder door te laten varen. Gaat u vooral de brug per fiets of te voet over, zodat u een goed beeld krijgt van de enormiteit van het bouwwerk en u kunt stoppen wanneer u wilt. Wilt u graag met de auto de brug over dan kan dat, maar er dient wel een tol te worden betaalt (op de weg terug). Een mooie route om te wandelen is die vanuit Marina District.

  Mooie uitzichtpunten: – Baker Beach (let op, naaktstrand 😉 ) – Marshall Beach (vanuit Langdon Ct de ‘Battery to Bluffs Trail’ lopen naar het strand) – Conzelman Road, Vista Point en Moore Rd (andere kant van de brug)

   

   

   

   

   

   

  Golden Gate park

  Een dag fietsen door San Francisco is niet compleet zonder een stop in het Golden Gate Park. Het totale park is ongeveer 5 kilometer lang en 1 kilometer breed en trekt elk jaar ongeveer 13 miljoen bezoekers. Daarmee is het het meest bezochte stadspark in de Verenigde Staten. Je vind er mooie botanische tuinen, een Japanse theetuin en veel grote grasvelden met bloemen. Er is een kleine concertzaal, een museum en een grote ruimte met diverse soorten bloemen en planten en zelfs een echte molen!

  Voor de kinderen is er een ouderwetse draaimolen. Té veel leuks om op zo’n dagje fietsen allemaal  goed te bekijken. Wij maken een snelle ronde op de fiets en gaan lekker op één van de grasvelden zitten voor de picknick lunch. Een andere keer moeten we het gebied zeker wat meer eer aandoen!

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Camper ophalen

  Camper

  onderstaande teksten zijn her en der van het internet gehaald 

  Controle bij ontvangst

  Je moet op tijd de camper ophalen, er kunnen lange wachrijen staan.

  Ik heb nog even gevraagd hoe ik het oliepeil moest checken, want die zag ik niet direct onder de motorkap, maar er werd ons gezegd dat dat allemaal in orde was en dat controleren ook helemaal niet nodig was! (N.B.! Trap hier niet in want in het huurcontract staat gewoon dat jij zelf aansprakelijk bent als er schade ontstaat door te laag oliepeil.) bandenspanning was echt veel te laag (1 achterband was 55 psi terwijl ze 80 psi moeten zijn). Wij hadden ook de inventaris beter moeten checken want er bleken ook nog een emmer, dustpan en 4 vorken te missen, de steel van de koekenpan zat los en de blikopener was stuk.

  Sanitair
  Watertanks en verwarming waren voldoende voor normaal gebruik van toilet en keuken voor zeker twee dagen. Op enkele dagen na, hebben wij ook de douche gebruikt en ook dit ging best goed, er was voldoende warm water om te douchen en de douche was niet eens zo heel krap. Door de wc deur open te zetten onstond achterin de camper een soort badkamertje.

  Reparaties onderweg
  Onze lekke band is na enig aandringen om 8 uur ‘s-ochtends op de campground vervangen door het Canadese Fountain tire. Opmerkelijk was wel dat er gewoon een nieuwe band op de velg ging en van balanceren was geen sprake, dat verklaart mogelijk waarom de campers van cruise canada en cruise america zo trillen.

  Bij een door cruise canada opgegeven adres in Edmonton zouden onze camperaccu en andere defecten worden gerepareerd. Na aankomst om 8:30 uur zijn wij eerst gaan ontbijten bij de lokale Mcdonalds. Na twee uur kwamen wij terug bij de camper om te constateren dat ze nog niets hadden gedaan. men wachtte nog op autorisatie van cruise canada. Reparatie van de toilet seal was überhaupt niet binnen een dag mogelijk want ze waren very busy.
  Uiteindelijk zijn wij toen maar met de taxi naar de West Edmonton Mall gegaan en hebben daar in het zwemparadijs de dag doorgebracht.
  Om half vijf hebben we de camper weer opgehaald, men had er een nieuwe accu ingestopt, de toiletrolhouder opnieuw vastgeschroefd en de kraan vastgezet. i.m.o. nog geen uurtje werk maar blijkbaar moest dat een volle dag kosten.
  De slechte toiletseal hebben we maar opgelost door alleen te urineren op het toilet en voor de grote boodschap de toiletten in restaurants, visitor centers en campgrounds gebruikt. Met alleen urine en toiletchemicalien in het toilet bleef stank gelukkig uit.

   

  Het terugbrengen
  Ondanks dat wij de camper weer vies van binnen zouden inleveren hebben we hem toch nog redelijk schoon gemaakt, al was het maar om gedoe te voorkomen en wetende dat de huurders na ons hem waarschijnlijk in dezelfde staat zouden ontvangen. Het schoonmaken van alle aangekoekte insecten aan de buitenkant was aanzienlijk meer werk. Bij inleveren echter werden alleen km-stand brandstof en propaanniveau gecheckt en daarmee was het wat cruise canada betreft OK. Omdat wij niet tevreden waren over de staat van de camper en vooral de verloren tijd in Edmonton hebben wij een dag huur + onkosten terug gevraagd. de dag huur werd ter plekke verrekend voor de onkosten werden we doorverwezen naar customer relations. (N.B.! op het refund formulier staat dat je met ondertekening afziet van alle verdere claims, omdat wij ook nog onkosten teurg wilden hebben we dit apart aangetekend op dit formulier, had ik dit niet gedaan dan was onze claim waarschijnlijk kansloos geweest. Ik heb inmiddels een claim voor de onkosten (o.a taxikosten, belkosten en missende inventaris) ingediend bij customer relations en ben benieuwd naar hun reactie. Maar onze grootste claim, een dag huur, hebben we gelukkig al terug gehad.

 • Voorbereiding

  ESTA aanvragen

  Als u als Nederlander naar Amerika wilt reizen voor toerisme, zaken, of als u slechts op doorreis bent door Amerika is een ESTA verplicht. Een ESTA is een verplichte reistoestemming om Amerika binnen te mogen reizen, zonder visum. Het is zelfs zo dat een luchtvaartmaatschappij u zonder geldig ESTA niet mag meenemen. Een ESTA kunt u 24 uur per dag aanvragen, voor uzelf en uw medereizigers. Een ESTA is vaak 2 jaar geldig en u mag per bezoek 90 dagen in Amerika verblijven. Via visumBuitenland.nl kunt u uw ESTA aanvragen en betalen met iDEAL of Bancontact. Na goedkeuring ontvangt u uw ESTA digitaal in uw e-mail.

  Annual pass

  Wil je veel nationale parken bezoeken? Koop dan een annual pass want daarmee heb je in een keer toegang tot alle parken met één auto. Je hoeft het dus niet per persoon te kopen. Ben je een budget reiziger? Kijk dan eens op marktplaats voor je vertrekt. Annual passes zijn namelijk 12 maanden geldig en je kunt er twee personen op registreren oftewel het is mogelijk om iemands kaart over te nemen.

  Verzekering

  Bij de ABNAMRO reisverzekering het volgende aanpassen

  • van europa dekking naar wereld dekking (na de vakantie weer uitzetten)
  • annuleringsverzekering
  • hoe zit het met de dekking voor ziekenhuis etc?

  de kosten komen ongeveer op 15 euro/maand

   

  Kopie van de belangrijkste documenten

  maak kopie van

  • Paspoorten
  • creditcards
  • rijbewijs
  • bankpassen
  • reisverzekering
  • zorgverzekering (zorgpassen meenemen)
  • ESTA

   

  Aankopen

  Onderstaande aankopen zijn adviezen van verschillende reizigers.

  • Contactlenzen vloeistof
  • internationaal rijbewijs
  • contant geld (dollars)
  • extra credit card voor Petri (controleer limiet)
  • 12 V stekker, die in de auto zit voor het opladen van de ipads
  • 12v naar 220 V omvormer
  • Hotspot via Iphone, simkaart kopen in US

  In die hotspot zit een Amerikaanse simkaart van T-Mobile. Op mijn bestemming koop ik dan een prepaidbundel internet, zodat ik altijd mijn foto’s kan uploaden en live kan bloggen. Dat laatste vind ik het allerleukste om te doen. 5GB internet kost mij meestal zo rond de €50,- en is dan een maand geldig. Dat vind ik zelf reuze meevallen!

  • Stekkerdoos (110 V) hoe kunnen we naast de het opladen van de ipad ook de fitbit , tandenborstels etc opladen, via een laptop? Omvormer 12v naar 220v
  • stekkerblok
  • camera, GoPro, laptop, e-reader, Ipads, iphones
  • reiskussen van Brookstone /luxe slaapmasker van Cocoon

  Baggage

  voor in vliegtuig

  • warme sokken,
  • slaapmasker (dik en afsluitend)
  • eventueel oordopjes
  • purel
  • Netflix films downloaden
  • powerbank
  • slaappilletje
  • hammamdoek voor onder te slapen
  • waardevolle spullen

  Overige Baggage

  • Per persoon
  • Zonnebril
  • petje
  • slippers
  • zwemkleding
  • handdoek
  • zomerkleding
  • schoenen
  • trui
  • lange broek

  EHBO trommel

  zaklamp

   

  Plaats in het vliegtuig via  Seatguru.